Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

WWIII



·        Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει ότι δεν θα είχε κανένα νόημα μια χερσαία εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
·        Ο νεοεκλεγείς Καναδός πρωθυπουργός επιμένει στην απόσυρση των στρατευμάτων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικώς.
·        Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι δε θα είχε κανένα νόημα η προσθήκη μια ακόμα χώρας στις 16 που διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIS, αποκλείοντας έτσι τη χώρα του από πιθανή στρατιωτική ανάμειξη.
·        Η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ανατολική, δυτική και εγχώρια, και οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, μιλάνε γενικώς αλλά με ιδιαίτερη ορμή για πόλεμο, έχοντας στο μυαλό σε βαθμό ρεαλισμού μάλλον κάτι σαν το call of duty στο play station.
·        Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ έβγαλε ένα πύρινο λόγο όσον αφορά στην εμπόλεμη κατάσταση της χώρας του. Απέκτησε λόγοις την στρατιωτική υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων του, βασισμένη στο άρθρο 48 της συνθήκης, αλλά χωρίς τη λήψη εμπράκτως κανενός ουσιαστικού μέτρου και πρόνοιας προς αυτήν την κατεύθυνση.
·        Η Ευρωπαϊκή Ακροδεξιά, και ο Πούτιν, ο οποίος ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα στις εκκλήσεις του Ολλάντ για συντονισμό των ενεργειών, είναι οι μόνοι που μιλάνε για πλήρη ανάπτυξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, στο επίπεδο ενός Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση οι αναφερόμενοι στην παραπάνω παράγραφο, θα ωφελούσε μόνο τις επιδιώξεις του Πούτιν, όσον αφορά στην ανακατανομή των παγκοσμίων σφαιρών επιρροής. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες, σοφά πράττοντας, κάνουν ότι μπορούν για να τον αποφύγουν. Εξαιρουμένου του Ολάντ ο οποίος δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από τις ακροδεξιές δυνάμεις της χώρας του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αμφιταλαντευόμενη. Οι ανάλογες στρατιωτικές απαντήσεις στο παρελθόν των ΗΠΑ και λοιπων Ευρωπαίων προς Ιράκ & Αφγανιστάν τους έχουν καταστήσει προσεκτικούς και μάλλον δικαίως.

Οποιαδήποτε απάντηση δοθεί στον ισλαμοφασιστικό εξτρεμισμό πρέπει να είναι αποτέλεσμα ψύχραιμων και βαθειάς προοπτικής υπολογισμών.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Δυτικό έδαφος δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αλόγιστες και επιπόλαιες ενέργειες.  Είναι πόλεμος, ναι. Αλλά πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί. Πόλεμος από τον οποίο οι ελευθερίες του Δυτικού κόσμου θα βγούν ακόμα πιο ενισχυμένες. Πόλεμος που θα διεξαχθεί με τους δικούς μας όρους. Όχι με τους όρους των τζιχαντιστών, και λοιπών καταστολέων των ελευθεριών του κόσμου όπως του Άσαντ, του Πούτιν, και  του λοιπού ακροδεξιού σκυλολογιού που τον ακολουθεί πανευρωπαϊκά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου